onsdag 28. september 2011

Deltakende ledelse

Fellestid i dag - Tema; Strategisk lesing. Da kunne vi snakke litt IKT også .-).

Jeg hadde plukka fram litt tips og råd på nettet, og viste til flere artikkelsamlinger vi har om lesing og læring på nett. Læreren som leser med elevene på nett, og lærere som har tro på at nettlesing gir læring blir belyst i noen av disse.
 Jeg brukte også noen praktiske eksempler, der jeg hadde brukt nettet denne uka i min undervisning, både i engelsk og musikk.

Lesesenteret er en fin ressurs. Det finnes jo så mange gode råd, og jeg gleder meg til vi skal gå nærmere inn på tiltak i strategisk lesing. Da må drøftinger rundt IKTbruk på banen og de gode eksemplene fram i lyset! Håper noen fikk lyst å prøve.

Så har jeg opprettet FORUM på lærerommet i PEDIT - her måtte alle skrive innlegg eller kommentere noe i forbindelse med de siste ukenes SOL tema. Ikveld har jeg vært "Halvorsen", og kommentert inn nye utfordringer. Forumet har omtrent de samme egenskapene som blogg.

Jeg hadde også en lang prat med IKT ansvarlig på kommunen idag. Vi diskuterte smartboarder/ prosjektorer. SMS gjennom PEDIT, samarbeidsrom mellom skolene i kommunen på PEDIT.

Dette har ført til at:

 • Rektor og fått pris/tilbud på Projektorene fra IKTavd. Disse regner jeg med snart er underveis, slik at det minst kommer slikt på 5 klasserom til. Rektor er positiv, og vil ha en plan over framdrifta her. Målet er en på hvert klasserom, som lar seg ENKELT koble til.
 • Jeg har lært meg SMS gjennom Pedit, en funksjon vi har et halvt års tid men som ikke har vært i bruk. Jeg og rektor skal nå lage retningslinjer for hvordan denne skal brukes. Målet må være at dette skal være tilgjengelig for kontaktlærerne på skolen så raskt som mulig.
 • Jeg har fått opprettet et fellesrom for ressurspersonene i SOLprosjektet gjennom PEDIT- bygd det litt opp og gleder meg til å dele dette med de andre. Håper de ser mulighetene de også! 

Nå synes jeg at jeg er skikkelig flink til å få IKT mer på banen på skolen vår ......og er spent på fortsettelsen.....

6 kommentarer:

 1. Dette lover bra! Her ser det ut til at du har fått bra gehør for en digital satsning. Ledelsen og IKT-ansvarlig er i alle fall med - hvordan tror du det går når lærerne skal involveres? Er de fleste positive til disse tiltakene i utgangspunktet, eller er det en vei å gå?

  SvarSlett
 2. Vi lister litt på den fronten enda - med det småpratet som er nevnt tidligere. Jeg håper det skal være med å gjøre dem litt mer nysgjerrige i første omgang. SÅ må en tenke ut noe "lurt" og knytte det opp mot leseopplæringen vi satser på. 5 projektorer kan være på plass i løpet av høstferien. Det er jo et teknisk framskritt, så da gjenstår det pedagogiske skrittet. Får lese litt pensum og blogg. Kanskje jeg finner noe vi kan teste ut!

  SvarSlett
 3. Test - jeg sliter med kommentering igjen.

  SvarSlett
 4. Så flott at du tar med deg dette stoffet inn på skolen din, Nina, og setter i gang konkrete tiltak! Vi må få høre enda mer om hvilke reaksjoner du møter fra de andre lærerne på skolen, og hva som skjer med leseprosjektet. Du har all grunn til å være godt fornøyd med deg sjøl. vi er flere som er spent på fortsettelsen.

  Når det gjelder problemer med kommentarene: prøv nettleseren Firefox istf. Explorer (hvis det er den du bruker). Dette skiftet løste alt for meg.

  SvarSlett
 5. Kjempebra at du får med rektor i IKT satsingen. Tenker du at det spydspissene som skal "få" projektorer eller de som har en liten vei å gå:)

  SvarSlett
 6. Vi har hatt befaring idag og tar noen valg. Men bare på kort sikt. Over jul har nok alle ordinære klasserom en projektor i taket. Fram til da håper jeg at de som nå i løpet av noen uker og tar dette i bruk før jul samler og viser fram mange gode eksempler. Vi må prøve å legge til rette for denne delingen så godt vi kan.

  SvarSlett